Zbog rušenja tunela obustava na dionici Dobro Polje-Miljevina

Srna
Foto: Ilustracija

BANJALUKA - Na većini puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH (FBiH) jutros se vozi bez zastoja i posebnih ograničenja, a iz Auto-moto saveza Republike Srpske najavljuju zabranu saobraćaja na dionici magistralnog puta Dobro Polje-Miljevina zbog rušenja tunela.

Predviđeno je da radovi na tunelu traju do 29. marta, a za to vrijeme putnička vozila će biti preusmjerena na regionalne putne pravce Dobro Polje-Jažići i Jažići-Jelašica-Miljevina, koji je dijelom makadamski.

Takođe, putnička, a i teretna vozila preusmjeravaće se i na magistralne puteve Foča-Ustikolina-Grebak-Zagor-Delijaš-Trnovo ili Foča-Ustiprača-Rogatica-Sokolac-Sarajevo.

Iz AMS-a napominju da su u kontaktu sa izvođačem radova “Srbinjeputevi” i da se tek vrše pripremni radovi i prebacivanje mehanizacije koja će se koristiti, tako da se saobraćaj još uvijek nesmetano ovom dionicom puta.

Na magistralnom putu Sastavci-Ustiprača, zbog oštećenja mosta, saobraćaj se odvija jednom saobraćajnom trakom.

Zbog rekonstrukcije dionice magistralnog puta Brod na Drini /Foča/-Hum /Šćepan Polje/ izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja sve do kraja godine.

Režim saobraćaja izmijenjen je na magistralnom putu dionica Rudanka-Doboj zbog uključivanja i isključivanja mehanizacije angažovane na izgradnji auto-puta na koridoru “Pet ce” od mosta Rudanka do tunela Putnikovo brdo dva. Radovi su produženi do kraja godine.

Na magistralnom putu Rača-Bijeljina u rejonu Balatuna, zbog radova, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom. Na istom putnom pravcu, zbog oštećenja kolovoza i povećane frekvencije teretnih vozila, neophodna je oprezna vožnja. U toku su radovi na putnom pravcu Gradiška-Nova Topola-Klašnice.

Klizišta usporavaju saobraćaj na magistralnom putnom pravcu Gradiška-Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu i na regionalnom putu Ukrina-Gornja Vijaka.

Na regionalnom putu Rudanka-Stanari, na prevoju LJeskove vode, zbog radova, saobraćaj se za putnička vozila odvija usporeno, dok se teretna vozila preusmjeravaju na alternativni pravac preko Jelaha.

Do povremene obustave saobraćaja, zbog izvođenja bušačko-minerskih radova, dolaziće na dionici magistralnog puta Trnovo-Miljevina u kanjonu rijeke Bistrice u vremenu između 7.00 i 16.00 časova.

Zbog radova i miniranja na kamenolomu “Grapska-Kostajnica” u Kostajnici kod Doboja dolazi do povremene obustave saobraćaja na dionici regionalnog puta Doboj-Modriča.

U FBiH u toku su radovi na ulazu u Neum na putnom pravcu Stolac-Neum zbog čega je saobraćaj obustavljen i preusmjeren na obilaznicu Dubrovačkom ulicom).

Na dionici Ključ-Sanski Most zbog radova na mostu na ulazu u Sanski Most, kod Vodenog parka, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na obilaznicu. Radovi se izvode i na magistralnim putevima Grude-Vitina i Čevljanovići-Nišići.

Na graničnim prelazima jutros nema zadržavanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana