Због рушења тунела обустава на дионици Добро Поље-Миљевина

Срна
Foto: Илустрација

БАНЈАЛУКА - На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ (ФБиХ) јутрос се вози без застоја и посебних ограничења, а из Ауто-мото савеза Републике Српске најављују забрану саобраћаја на дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина због рушења тунела.

Предвиђено је да радови на тунелу трају до 29. марта, а за то вријеме путничка возила ће бити преусмјерена на регионалне путне правце Добро Поље-Јажићи и Јажићи-Јелашица-Миљевина, који је дијелом макадамски.

Такође, путничка, а и теретна возила преусмјераваће се и на магистралне путеве Фоча-Устиколина-Гребак-Загор-Делијаш-Трново или Фоча-Устипрача-Рогатица-Соколац-Сарајево.

Из АМС-а напомињу да су у контакту са извођачем радова “Србињепутеви” и да се тек врше припремни радови и пребацивање механизације која ће се користити, тако да се саобраћај још увијек несметано овом дионицом пута.

На магистралном путу Саставци-Устипрача, због оштећења моста, саобраћај се одвија једном саобраћајном траком.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум /Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја све до краја године.

Режим саобраћаја измијењен је на магистралном путу дионица Руданка-Добој због укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на коридору “Пет це” од моста Руданка до тунела Путниково брдо два. Радови су продужени до краја године.

На магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна, због радова, саобраћај се одвија успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња. У току су радови на путном правцу Градишка-Нова Топола-Клашнице.

Клизишта успоравају саобраћај на магистралном путном правцу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову и на регионалном путу Укрина-Горња Вијака.

На регионалном путу Руданка-Станари, на превоју ЛЈескове воде, због радова, саобраћај се за путничка возила одвија успорено, док се теретна возила преусмјеравају на алтернативни правац преко Јелаха.

До повремене обуставе саобраћаја, због извођења бушачко-минерских радова, долазиће на дионици магистралног пута Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице у времену између 7.00 и 16.00 часова.

Због радова и минирања на каменолому “Грапска-Костајница” у Костајници код Добоја долази до повремене обуставе саобраћаја на дионици регионалног пута Добој-Модрича.

У ФБиХ у току су радови на улазу у Неум на путном правцу Столац-Неум због чега је саобраћај обустављен и преусмјерен на обилазницу Дубровачком улицом).

На дионици Кључ-Сански Мост због радова на мосту на улазу у Сански Мост, код Воденог парка, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу. Радови се изводе и на магистралним путевима Груде-Витина и Чевљановићи-Нишићи.

На граничним прелазима јутрос нема задржавања.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана