Na protestu Mektić, stanivuković i ratne zastave tzv. Armije BiH

Srna foto: klix.ba
Na protestu Mektić, stanivuković i ratne zastave tzv. Armije BiH

Sarajevo - Nekoliko stotina građana odazvalo se pozivu ministra bezbjednosti u Savjetu ministara u tehničkom mandatu Dragana Mektića na protest kojim traže ostavku predsjednika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta /VSTS/ BiH Milana Tegeltije i članova Savjeta.

Dolazak Mektića pred kompleks pravosudnih institucija BiH, građani su dočekali aplauzom i izrazima podrške uzvikujući “klanjamo za tebe u Sarajevu”, “Mektića za predsjednika”, “Ostavke”... Protestu je prisustvovao i poslanik PDP-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Draško Stanivuković koji je današnje okupljanje ocijenio kao “životni skup”, jer je riječ o, kako je rekao, životnim problemima.

Na skupu su istaknuti brojni transparenti na kojima je, između ostalog, pisalo “Tegeltija ostavka”, “Pravda za Davida”, “Pravda za Dženana”, a vijorile su se i ratne zastave takozvane Armije BiH.

Mektić je rekao da protestu prisustvuje kao običan građanin koji traži pravdu za sve, a ne kao ministar, dodajući da okupljeni građani ne vrše nikakav pritisak, nego da samo traže uspostavljanje pravne države.

“Treba nam pravda, vladavina zakona, sigurnost, posao, treba nam normalan život. Ovdje vladaju političke i pravosudne elite”, rekao je Mektić.

Stanivuković je istakao da potpuno podržava Dragana Mektića s kojim želi da se bori za, kako kaže, pravdu i bolju budućnost.

Protest je protekao bez incidenata, a obezbjeđivale su ga jake policijske snage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana