Mališanima pokloni i želje za brzo ozdravljenje

Srna
Mališanima pokloni i želje za brzo ozdravljenje

Banjaluka - Poklone djeci u Klinici za dječje bolesti i Klinici za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS uručila je juče pomoćnica ministra za porodicu RS Bosiljka Bošnjak koja je istakla da resorno ministarstvo želi da ukaže na značaj brige o djeci, naročito o najmlađima koji se nalaze na liječenju.

- Želimo da djeci oboljeloj od teških bolesti olakšamo boravak na ovakvom mjestu i poželimo što brže ozdravljenje - rekla je Bošnjakova.

Ona je navela da je Odjeljenju hematoonkologije Klinike za dječje bolesti i porodilje uručena posteljina, kuvalo, mikrotalasna pećnica, suđe i druge potrepštine, a bebama na Klinici za ginekologiju i akušerstvo paketi dobrodošlice.

Šefica Odjeljenja dječje hematoonkologije sa centrom za hemofiliju Jelica Predojević rekla je da odjeljenje oskudijeva sa funkcionalnim prostorom, te navela da je prošle godine od akutne limfoblastne leukemije, najčešćeg malignog oboljenja od kojeg djeca boluju, oboljelo 12 pacijenata, što je velika incidenca u odnosu na broj stanovnika Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana