Loše vrijeme odgodilo početak izgradnje kuća povratnicma u Drvar

M. L.
Loše vrijeme odgodilo početak izgradnje kuća povratnicma u Drvar

Drvar - Na četvrtom tenderu koji je nedavno zatvoren izabran je izvođač za izgradnju 24 kuće za Srbe povratnike u Drvaru i Bosanskom Grahovu koji će na tople domove ipak morati još da pričekaju, jer je zbog lošeg vremena odgođen početak izgradnje.

Kroz program Regionalnog stambenog zbrinjavanja u ovim dvjema opštinama trebalo je već odavno da bude izgrađeno 66 kuća za srpske povratnike, ali su tri tendera za izbor izvođača za obnovu i izgradnju propala.

- Dobili smo obavještenje iz Federalnog ministarstva raseljenih osoba i izbjeglica da se odgađa uvođenje u posao izvođača radova, firme "Univerzal" iz Gornjeg Vakufa, zbog vremenskih uslova - istakli su u opštini Drvar, gdje je ovim projektom obuhvaćeno pet stambenih jedinica.

Viši referent u Odjeljenju obnove u Bosanskom Grahovu Žarko Bikić kaže za "Glas Srpske" da je ovim tenderom obuhvaćeno 19 kuća.

- Iako je do sada tender raspisivan za svih 36 kuća, na ovom, četvrtom su razdvojili i obuhvatili svega 19 povratnika. Ljudi su ogorčeni i ne znaju do kada će još čekati krov nad glavom. Obaviješteni smo da zbog zime ne mogu započeti radovi - rekao je Bikić.

Na tople domove još čekaju i povratnici u opštini Glamoč, gdje je u toku izgradnja 47 kuća.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana