Ljekari UKC RS pacijentkinji odstranili tumor težak 30 kilograma

M. L.
Ljekari UKC RS pacijentkinji odstranili tumor težak 30 kilograma

Banjaluka - Ljekari Klinike za ginekologiju i akušerstvo Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) RS, u saradnji sa abdominalnim hirurzima, uspješno su izveli složenu operaciju i pacijentkinji odstranili tumor materice težak oko 30 kilograma.

Iz UKC RS ističu da je pacijentkinja srednjeg životnog doba u proteklih pet godina primijetila da joj raste stomak, ali da je pomoć ljekara zatražila tek početkom ovog mjeseca.

- Nakon urađene dijagnostike utvrđeno je postojanje tumorske mase koja je svojom veličinom ispunjavala cijeli stomak, i to od male karlice do rebarnih lukova - naveli su iz UKC RS.

Dodali su da je, s obzirom na veličinu tumora, operativni zahvat podrazumijevao saradnju ginekologa i abdominalnih hirurga, te da je operacija trajala duže od četiri časa. 

- Pacijentkinja se nakon urađenog složenog operativnog zahvata uspješno oporavlja - naveli su iz ove zdravstvene ustanove.

Operativni zahvat uradili su specijalista ginekologije i akušerstva Sladibor Lakić, specijalista opšte i abdominalne hirurgije Dragan Tomić, specijalisti ginekologije i akušerstva Andrija Baničević i Boris Popović, specijalista opšte i abdominalne hirurgije Željko Grahovac, specijalista anestezije sa reanimatologijom Migdad Hadžibegović, te medicinski tehničar Dragan Marčeta i instrumentarka Tanja Rudić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana