Ljekari u Banjaluci intervenisali i zbog neuzvraćene ljubavi

A.J.R.
Ljekari u Banjaluci intervenisali i zbog neuzvraćene ljubavi

Banjaluka - Radnici službi hitne pomoći širom Srpske imali su pune ruke posla za novogodišnje praznike, mahom zbog građana u alkoholisanom stanju, te povreda od petardi i stakla, a ljekari su intervenisali i zbog neuzvraćene ljubavi.

U Službi hitne medicinske pomoći Banjaluka istakli su da su pomoć ukazali za više osoba u alkoholisanom stanju.

- Do ponoći nije bilo puno posla, a nakon dva časa iza ponoći počeli su se javljati pijani pacijenti. Zbrinuto je i nekoliko pacijenata sa lakšim povredama nastalim korišćenjem petardi - rekli su u hitnoj službi u Banjaluci.

Pijani pacijenti i ljubitelji pirotehnike posla su zadavali i ekipi medicinara koji su dežurali u prijedorskoj Hitnoj pomoći, kao i njihovim kolegama u Bijeljini.

- Zbrinuli smo šest osoba koje su pretjerale u konzumaciji alkohola, a imali smo i pacijenta koji je povrijedio ruku pirotehničkim sredstvima. Ostale intervencije su bile uobičajene za ovo doba godine - rekao je dežurni ljekar Hitne pomoći u Bijeljini Slobodan Stanišić.

Novogodišnja noć nije protekla u veselju ni za pijanog mladića iz Gradiške, koji je kako “Glas Srpske” saznaje, želio da se baci u rijeku Savu jer ga je ostavila djevojka, zbog čega je morala intervenisati Hitna pomoć.

Dežurni ljekar Službe hitne medicinske pomoći u Gradišci Vanja Nežić istakla je da su u novogodišnjoj noći zbrinuli 27 pacijenata.

- Visok krvni pritisak kod hroničnih bolesnika je bio najčešći razlog zbog kojeg su građani dolazili, a bilo je i pacijenata u alkoholisanom stanju, kao i sa posjekotinama od stakla - rekla je Nežićeva.

U dobojskoj Hitnoj pomoći rekli su da je novogodišnja noć protekla mirno, kao i u Hitnoj službi u Derventi, gdje su iza ponoći zbrinuta dva pacijenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana