Kiša i snijeg narednih dana

Srna
Kiša i snijeg narednih dana

Banjaluka - U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra se očekuje oblačno i suvo vrijeme, dok će u centralnim predjelima i na istoku padati snijeg i kiša.

Ujutro će biti pretežno oblačno na zapadu i sjeverozapadu, te na istoku, u ostalim predjelima sa umjerenom oblačnošću, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Prije podne naoblačenje sa istoka će se širiti prema centralnim predjelima i zapadu, uz snijeg ili kišu mjestimično.

Na sjeveru, krajnjem zapadu i jugozapadu biće promjenljivo do pretežno oblačno i suvo.

Poslijepodne padavina će biti u centralnim, istočnim i južnim predjelima, a prema večeri suvo u većini krajeva.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera, saopštio je Federalni hidrometeorološki zavod.

Jutranja temperatura od nula do pet, u planinama na zapadu oko minus četiri, a najviša dnevna od dva do šest, na jugu do 10, na planinama na zapadu oko nule.

U Republici Srpskoj i FBiH tokom dana ostaje oblačno u većini predjela sa mjestimičnom kišom koja će jenjavati.

U utorak, 5. februara, preovladavaće pretežno oblačno i uglavnom suvo i svježije vrijeme nego prethodnih dana. Slabog povremenog snijega može biti u brdsko-planinskim predjelima na zapadu i istoku, a na sjeveru malo kiše ili susnježice. Jutarnja temperatura od minus jedan do tri, na planinama oko minus četiri, a najviša dnevna od dva do sedam, na jugu do devet, na planinama oko minus jedan stepen.

U srijedu, 6. februara, će biti oblačno i suvo vrijeme, a padavina će biti tek ponegdje slabog intenziteta. Tokom dana mogući su sunčani intervali.

Jutarnja temperatura od minus jedan do tri, na planinama oko minus četiri, a najviša dnevna od tri do osam, na jugu do 11 stepeni, a na planinama oko nule.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana