Inspekcijske kontrole će biti brže i efikasnije

M. L.
Inspekcijske kontrole će biti brže i efikasnije

Banjaluka - Vršilac dužnosti direktora Inspektorata RS Danijela Batar istakla je da će se zalagati da inspektori dobiju bolje uslove za rad i od njih tražiti brže i efikasnije obavljanje inspekcijskih kontrola.

Ona je imenovana prije nekoliko dana nakon što je Vlada RS razriješila Predraga Tomića na njegov zahtjev. Batarova neće imati problema na novoj poziciji s obzirom na to da je četiri godine radila kao republički zdravstveni farmaceutski inspektor i da je upoznata sa procedurama i problemima zaposlenih. Od nje se očekuje nova energija i unapređenje rada Inspektorata jer je na osnovu dosadašnjeg rada prepoznata kao odgovoran, profesionalan i savjestan inspektor koji se zalaže za red, rad i disciplinu i na terenu i na poslu.

- Veliku podršku sam dobila od kolega inspektora s obzirom na to da sam svoj posao u Odjeljenju Banjaluka i kontroli Odjeljenja Trebinje radila veoma dobro. Očekujem da ćemo imati dobru saradnju i da ćemo zajedno unaprijediti rad Inspektorata RS u interesu građana - istakla je Batarova.

Ona je rođena 1978. godine u Banjaluci, gdje je završila Farmaceutski fakultet, dok je na Farmaceutskom fakultetu u Beogradu završila specijalističke akademske studije na studijskom programu Toksikološka procjena rizika od zagađivača životne sredine. Za vrijeme rada u Inspektoratu prošla je i međunarodne trening programe i učestvovala u međunarodnim projektima. Kao predstavnik Inspektorata RS učestvovala je u operacijama Direkcije za koordinaciju policijskih tijela i Interpola BiH, čiji je cilj sprečavanje krijumčarenja lijekova i medicinskih sredstava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana