Imenovana radna grupa za analizu stanja i rješavanje problema u drumskom saobraćaju

Srna
Imenovana radna grupa za analizu stanja i rješavanje problema u drumskom saobraćaju

BANjALUKA- Radna grupa za analizu stanja i rješavanje problema u drumskom prevozu imenovana je danas u Ministarstvu saobraćaja i veza Republike Srpske, rečeno je Srni u ovom ministarstvu.

Radnu grupu čine predstavnici Ministarstva saobraćaja i veza i Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske, Privredne komore i Udruženja prevoznika Srpske, rekla je portparol Ministarstva saobraćaja i veza Nataša Miletić.

"Zadatak radne grupe je da analizira postojeće stanje u oblasti drumskog prevoza i da predloži mjere za rješavanje problema", rekla je Miletićeva.

Ona je dodala da su u Ministarstvu saobraćaja i veza danas i juče održani sastanci na kojima su prevoznici istakli svoje probleme u vezi sa visinom cijene goriva, zabranom izvoza drvnih sortimenata, prekomjernog zadržavanja na graničnim prelazima, te povratom PDV-a iz inostranstva.

"Predloženo je da se analizira stanje u drumskom prevozu u EU i zemljama u okruženju, te da se prikupe sve relevantne informacije i sagledaju preduzete mjere i rješenja, nakon čega će se definisati najbolji model za unapređenje trenutnog stanja u ovoj oblasti", rekla je Miletićeva.

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić i predsjednik Udruženja prevoznika Republike Srpske za unutrašnji i međunarodni transport Republike Srpske Nikola Grbić dogovorili su juče u Banjaluci da bude formirana radna grupa koja će sagledati situaciju i pokušati da riješi probleme prevoznika u Srpskoj, nakon čega su prekinuli protest.

Prevoznici u cijeloj BiH, koji su nezadovoljni visokim cijenama nafte i naftnih derivate, započeli su u ponedjeljak, 4. jula, protest, te naglasili da neće pomijerati kamione sve dok njihov problem ne bude riješen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana