Humanitarci iz Banjaluke uručili pomoć dječaku iz Dervente: Pijetlovićima ogrev i hrana da lakše prebrode zimu

J. K.
Humanitarci iz Banjaluke uručili pomoć dječaku iz Dervente: Pijetlovićima ogrev i hrana da lakše prebrode zimu

BANjALUKA - Humanitarci iz Banjaluke obradovali su proteklog vikenda trinaestogodišnjeg Ljubišu Pijetlovića iz Dervente obezbijedivši mu ogrev za predstojeću zimu, da bi sa slijepom majkom i nepokretnom bakom hladne dane dočekao koliko-toliko bezbrižno.

Ovi dobri ljudi velikog srca porodici Pijetlović iz Crnče, nadomak Dervente, osim drva, donijeli su i pakete sa hranom, higijenskim sredstvima, posuđem i obućom.

Humanitarac iz Banjaluke Milan Minja Savanović, koji je nebrojeno puta do sada plemenitim gestovima vratio osmijeh na dječja lica, kazao je za “Glas Srpske” da su osim Pijetlovića posjetili i porodicu Zorić, koja je takođe iz Dervente. Istakao je da je u obje akcije utrošeno oko 8.000 KM.

- Porodici Pijetlović drva u vrijednosti od 600 maraka stigla su prije nekoliko dana, a u nedjelju smo im odnijeli dosta harne, higijene, odjeće i obuće. Dječak Ljubiša je dobio laptop i novi televizor, a osim toga, ostavili smo im i nešto novca da bi izmirili ostale potrebe - kazao je Savanović i naglasio da su svi humanitarci donirali kvalitetne stvari. S obzirom na to da je Ljubišina majka slijepa, a baka nepokretna, sve kućne obaveze pale su na njegova mala leđa. Humanitarci su i o tome vodili računa pa se u paketima najviše našlo konzervi gotovih jela, da bi im barem malo olakšali.

 - Kupili smo im tave, čaše, escajg, tanjire i fen. Sad su obezbijeđeni, imaju drva i hrane za sigurno dva do tri naredna mjeseca - rekao je Savanović.

Za Ljubišu, koji ima svega 13 godina, kaže da nije imao kada da bude dijete.

- On je prerano odrastao. Vidi se da je stub kuće i da on to sve drži pod kontrolom. Sve nas je rastužio, ali ima taj osmijeh i volju. Majci i baki nije samo desna, nego i lijeva i desna ruka - kazao je Savanović.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana