Хуманитарци из Бањалуке уручили помоћ дјечаку из Дервенте: Пијетловићима огрев и храна да лакше преброде зиму

Ј. К.
Хуманитарци из Бањалуке уручили помоћ дјечаку из Дервенте: Пијетловићима огрев и храна да лакше преброде зиму

БАЊАЛУКА - Хуманитарци из Бањалуке обрадовали су протеклог викенда тринаестогодишњег Љубишу Пијетловића из Дервенте обезбиједивши му огрев за предстојећу зиму, да би са слијепом мајком и непокретном баком хладне дане дочекао колико-толико безбрижно.

Ови добри људи великог срца породици Пијетловић из Црнче, надомак Дервенте, осим дрва, донијели су и пакете са храном, хигијенским средствима, посуђем и обућом.

Хуманитарац из Бањалуке Милан Миња Савановић, који је небројено пута до сада племенитим гестовима вратио осмијех на дјечја лица, казао је за “Глас Српске” да су осим Пијетловића посјетили и породицу Зорић, која је такође из Дервенте. Истакао је да је у обје акције утрошено око 8.000 КМ.

- Породици Пијетловић дрва у вриједности од 600 марака стигла су прије неколико дана, а у недјељу смо им однијели доста харне, хигијене, одјеће и обуће. Дјечак Љубиша је добио лаптоп и нови телевизор, а осим тога, оставили смо им и нешто новца да би измирили остале потребе - казао је Савановић и нагласио да су сви хуманитарци донирали квалитетне ствари. С обзиром на то да је Љубишина мајка слијепа, а бака непокретна, све кућне обавезе пале су на његова мала леђа. Хуманитарци су и о томе водили рачуна па се у пакетима највише нашло конзерви готових јела, да би им барем мало олакшали.

 - Купили смо им таве, чаше, есцајг, тањире и фен. Сад су обезбијеђени, имају дрва и хране за сигурно два до три наредна мјесеца - рекао је Савановић.

За Љубишу, који има свега 13 година, каже да није имао када да буде дијете.

- Он је прерано одрастао. Види се да је стуб куће и да он то све држи под контролом. Све нас је растужио, али има тај осмијех и вољу. Мајци и баки није само десна, него и лијева и десна рука - казао је Савановић.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана