"Gross" nabavio opremu za fiskulturnu salu

Srna
"Gross" nabavio opremu za fiskulturnu salu

BRATUNAC - Kompanija "Gross" koja se bavi eksploatacijom rude olova i cinka u Rudniku "Sase" kod Srebrenice nabavila je opremu za svlačionicu i fiskulturnu salu u Osnovnoj školi "Branko Radičević" u Bratuncu, koja je prethodnih dana montirana.

Na ovaj način "Gross" je još jednom pokazao svoju društvenu odgovornost i spremnost da pomogne i učestvuje u rješavanju različitih potreba, a posebno razvoju obrazovanja, kulture i sporta u bratunačkoj i srebreničkoj opštini, kao i za pružanje pomoći siromašnim i nemoćnim porodicama ili osobama. 

Nabavljena oprema omogućiće bolje uslove za raznovrsniju i bezbjedniju nastavu iz fizičkog vaspitanja u ovoj školi, ali i bolje higijenske uslove. 

Ova firma već godinama pruža različite vidove podrške obrazovnim ustanovama u ove dvije lokalne zajednice i može poslužiti kao uzor ostalim privrednim subjektima. 

U "Gross" ne žele isticati koliko su sredstava uložili za ovu opremu, te ističu da je važno da je ta podrška korisna za stvaranje boljih uslova za izvođenje nastave i unapređenje realizacije programa fizičkog vaspitanja. 

Prošle godine nabavili su savremenu laboratorijsku opremu za osnovne škole u Bratuncu, Srebrenici i Skelanima, obezbijedili sredstva za ekskurzije maturanata srednjoškolskih centara iz Srebrenice i Bratunca, organizovali edukatinu nastavu za ekologe i osnovce povodom obilježavanja Međunarodnog dana zaštite životne sredine, te pružali druge oblike podrške. 

Kao vid podrške obrazovanju, stvaralaštvu i stvaranju boljih uslova za praktični rad i promociju đačkih vještina, "Gross" je od učenika, koji čine farmaceutski tim "Parfemdžije" Srednjoškolskog centra Srebrenica, poručio originalne parfeme za Međunarodni dan žena - 8. mart, koje ovi učenici proizvode i za koje su dobili nagradu na takmičenju srednjoškolaca iz cijele Republike Srpske. 

Osim 100 parfema, koje je ova školska sekcija kreirala i proizvela, "Gross" je nabavio i ambalažu za pakovanje tih mirisa i tako podržao inovativni i preduzetnički rad ovih učenika i Srednjoškolskog centra u cjelini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana