"Гросс" набавио опрему за фискултурну салу

Срна
"Гросс" набавио опрему за фискултурну салу

БРАТУНАЦ - Компанија "Гросс" која се бави експлоатацијом руде олова и цинка у Руднику "Сасе" код Сребренице набавила је опрему за свлачионицу и фискултурну салу у Основној школи "Бранко Радичевић" у Братунцу, која је претходних дана монтирана.

На овај начин "Гросс" је још једном показао своју друштвену одговорност и спремност да помогне и учествује у рјешавању различитих потреба, а посебно развоју образовања, културе и спорта у братуначкој и сребреничкој општини, као и за пружање помоћи сиромашним и немоћним породицама или особама. 

Набављена опрема омогућиће боље услове за разноврснију и безбједнију наставу из физичког васпитања у овој школи, али и боље хигијенске услове. 

Ова фирма већ годинама пружа различите видове подршке образовним установама у ове двије локалне заједнице и може послужити као узор осталим привредним субјектима. 

У "Гросс" не желе истицати колико су средстава уложили за ову опрему, те истичу да је важно да је та подршка корисна за стварање бољих услова за извођење наставе и унапређење реализације програма физичког васпитања. 

Прошле године набавили су савремену лабораторијску опрему за основне школе у Братунцу, Сребреници и Скеланима, обезбиједили средства за екскурзије матураната средњошколских центара из Сребренице и Братунца, организовали едукатину наставу за екологе и основце поводом обиљежавања Међународног дана заштите животне средине, те пружали друге облике подршке. 

Као вид подршке образовању, стваралаштву и стварању бољих услова за практични рад и промоцију ђачких вјештина, "Гросс" је од ученика, који чине фармацеутски тим "Парфемџије" Средњошколског центра Сребреница, поручио оригиналне парфеме за Међународни дан жена - 8. март, које ови ученици производе и за које су добили награду на такмичењу средњошколаца из цијеле Републике Српске. 

Осим 100 парфема, које је ова школска секција креирала и произвела, "Гросс" је набавио и амбалажу за паковање тих мириса и тако подржао иновативни и предузетнички рад ових ученика и Средњошколског центра у цјелини.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана