Groman doprinos Trećeg odreda za stvaranje Srpske

Srna
Groman doprinos Trećeg odreda za stvaranje Srpske

TREBINjE - Patriotizam je najznačajnija uloga pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske i vođeni time stali su na branik otadžbine i zaštitili srpski narod, istaknuto je danas u Trebinju gdje je obilježena 31 godina od formiranja Trećeg odreda Specijalne brigade policije Republike Srpske.

Ovaj odred je nemjerljiv doprinos u proteklom Odbrambeno-otadžbinskom ratu, a 12 njegovih pripadnika je dalo živote za Republiku Srpsku. Njegovo preosveštenstvo episkop zahumsko-hercegovački i primorski Dimitrije služio je u Crkvi Svetog velikomučenika Lazara pomen poginulim pripadnicima Odreda.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan rekao je novinarima da je Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ u periodu kada se stvarala Republika Srpska bilo jedna od prvih i najsnažnijih institucija Srpske, te istakao njegovu ulogu u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

"Profesionalizam i organizovanost MUP-a Republike Srpske, kasnije Vojske Republike Srpske i visoki patriotizam pripadnika MUP-a koji je ostao do danas, je bio njegova najznačajnija uloga, a na bazi toga stali su na branik Republike Srpske i štitili srpski narod u Odbrambeno-otadžbinskom ratu", rekao je Karan.

On je rekao da su 782 pripadnika MUP-a dala živote za Republiku Srpsku, te izrazio vječnu zahvalnost i poručio da oni koji su ugradili živote u temelje Srpske neće biti zaboravljeni.

Predsjednik Udruženja veterana Trećeg odreda Specijalne brigade policije Dejan Bodiroga rekao je novinarima da se sjećaju pripadnika ovog Odreda, kao i najtežih trenutaka kada su dali živote za Republiku Srpsku, te je poslao poruku mira.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić rekao je novinarima da ljudi koji su dali život za Republiku Srpsku ne smiju biti zaboravljeni.

"Treći odred, kao i Specijalna brigada je dala ogroman doprinos i zasluge za stvaranje Republike Srpske", rekao je Ostojić i dodao da o tome najbolje govore ratišta na kojima su se izvodila borbena dejstva, broj ranjenih i poginulih.

Cvijeće na spomenik poginulim pripadnicima policije položili su, između ostalih, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan, pripadnici svih odreda Specijalne brigade policije, Udruženja veterana Trećeg odreda Specijalne brigade policije, predstavnici Boračke organizacije Republike Srpske i boračkih organizacija istočne Hercegovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana