Громан допринос Трећег одреда за стварање Српске

Срна
Громан допринос Трећег одреда за стварање Српске

ТРЕБИЊЕ - Патриотизам је најзначајнија улога припадника Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске и вођени тиме стали су на браник отаџбине и заштитили српски народ, истакнуто је данас у Требињу гдје је обиљежена 31 година од формирања Трећег одреда Специјалне бригаде полиције Републике Српске.

Овај одред је немјерљив допринос у протеклом Одбрамбено-отаџбинском рату, а 12 његових припадника је дало животе за Републику Српску. Његово преосвештенство епископ захумско-херцеговачки и приморски Димитрије служио је у Цркви Светог великомученика Лазара помен погинулим припадницима Одреда.

Министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран рекао је новинарима да је Министарство унутрашњих послова /МУП/ у периоду када се стварала Република Српска било једна од првих и најснажнијих институција Српске, те истакао његову улогу у Одбрамбено-отаџбинском рату.

"Професионализам и организованост МУП-а Републике Српске, касније Војске Републике Српске и високи патриотизам припадника МУП-а који је остао до данас, је био његова најзначајнија улога, а на бази тога стали су на браник Републике Српске и штитили српски народ у Одбрамбено-отаџбинском рату", рекао је Каран.

Он је рекао да су 782 припадника МУП-а дала животе за Републику Српску, те изразио вјечну захвалност и поручио да они који су уградили животе у темеље Српске неће бити заборављени.

Предсједник Удружења ветерана Трећег одреда Специјалне бригаде полиције Дејан Бодирога рекао је новинарима да се сјећају припадника овог Одреда, као и најтежих тренутака када су дали животе за Републику Српску, те је послао поруку мира.

Предсједник Борачке организације Републике Српске Радан Остојић рекао је новинарима да људи који су дали живот за Републику Српску не смију бити заборављени.

"Трећи одред, као и Специјална бригада је дала огроман допринос и заслуге за стварање Републике Српске", рекао је Остојић и додао да о томе најбоље говоре ратишта на којима су се изводила борбена дејства, број рањених и погинулих.

Цвијеће на споменик погинулим припадницима полиције положили су, између осталих, министар унутрашњих послова Републике Српске Синиша Каран, припадници свих одреда Специјалне бригаде полиције, Удружења ветерана Трећег одреда Специјалне бригаде полиције, представници Борачке организације Републике Српске и борачких организација источне Херцеговине.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана