Granična policija: Tri policijska službenika dobila čin glavnog inspektora

Srna
Granična policija: Tri policijska službenika dobila čin glavnog inspektora

SARAJEVO - Direktor Granične policije BiH Zoran Galić primio je danas u Glavnu kancelariju trojicu novoimenovanih i unaprijeđenih glavnih inspektora koji će od ponedjeljka, 1. juna, u skladu sa Zakonom o policijskim službenicima, obavljati novu dužnost.

Na osnovu odluke o unapređenju, policijski službenik Pero Milivojević raspoređen je na radno mjesto načelnik Uprave za operacije, Naim Pidro raspoređen je na radno mjesto načelnik Kancelarije za strateško planiranje i evropske integracije i Senad Lizde raspoređen je na radno mjesto načelnik Terenske kancelarije Istok, sa sjedištem u Višegradu, saopšteno je iz Granične policije BiH.

U saopštenju je navedeno da je Galić izrazio zadovoljstvo dosadašnjim angažmanom ovih policijskih službenika i poželio im sreću u daljem radu. "Granična policija BiH susreće se sa brojnim izazovima i neophodno je da imamo savjesne i profesionalne policijske službenike. Želim vam sreću u daljem radu i da vaš posao obavljate kao i do sada - profesionalno i u skladu sa zakonom", istakao je Galić.

Dodjeli ovih činova prethodio je interni oglas za popunjavanje slobodnih radnih mjesta policijskih službenika Granične policije BiH putem unapređenja.

Nakon okončane procedure ocjenjivanja prijavljenih policijskih službenika u skladu sa odredbama Pravilnika o proceduri za unapređenje policijskih službenika u policijskim tijelima BiH, Komisija za unapređenje policijskih službenika Granične policije objavila je konačnu listu kandidata nominovaih za unapređenje u čin glavni inspektor.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana