Goran Todorović, direktor Bolnice Istočno Sarajevo: Stari dugovi zakočili plate

Srna
Goran Todorović, direktor Bolnice Istočno Sarajevo: Stari dugovi zakočili plate

Istočno Sarajevo - Direktor Bolnice Istočno Sarajevo Goran Todorović rekao je da se najozbiljnije radi na tome da zaposlenima u ovoj zdravstvenoj ustanovi, koji su se i u petak okupili u znak protesta, budu isplaćene zaostale plate, koje kasne zbog dugovanja bolnice iz prethodnih godina koja su morala da budu plaćena.

Todorović je naveo da su na naplatu došla dugovanja od prije pet-šest godina koja su morala biti plaćena i to je napravilo problem u vezi sa tekućim sredstvima, koja moraju biti korišćena i za plaćanje dugova, koji su veliki.

- Stvar je dosta komplikovana i kompleksna i najozbiljnije se radi na tome da to pitanje bude nekako razriješeno - kaže Todorović i napominje da su sa ovim problemom upoznati i u resornom ministarstvu i Fondu zdravstvenog osiguranja RS.

Sindikat doktora medicine Bolnice Istočno Sarajevo je sa okupljanja u petak zatražio da u ponedjeljak bude održan sastanak sa predstavnicima institucija Srpske radi rješavanja isplate zarada za prethodna tri mjeseca ili će, kako kažu, obustaviti rad.

- Želimo da se ovo rješava u okviru institucija Republike Srpske, da u ponedjeljak održimo seriju sastanaka kako bismo našli rješenje - rekla je predsjednica Sindikata doktora sarajevsko-romanijske regije Tatjana Jovičić i naglasila da upućuju javni poziv predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, predsjednici Vlade Željki Cvijanović, ministru zdravlja i socijalne zaštite Draganu Bogdaniću i vršiocu dužnosti direktora Fonda zdravstvenog osiguranja Dejanu Kusturiću.

Zaposleni traže isplatu plata za avgust, septembar i oktobar, te doprinosa koji nisu uplaćeni sedam godina, isplatu troškova prevoza, jubilarnih nagrada, refundaciju troškova za specijalizacije i supspecijalizacije, kao i izjednačavanje sa drugim zdravstvenim ustanovama u RS koje su dobile septembarsku, a neke i oktobarsku platu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana