“Glasu “ zahvalnica za doprinos razvoju fakulteta

A. J. R.
“Glasu “ zahvalnica za doprinos razvoju fakulteta

Banjaluka - Fakultet političkih nauka (FPN) Univerziteta u Banjaluci proslavio je juče deceniju rada, a na svečanoj akademiji dnevni list “Glas Srpske” dobio je zahvalnicu za nesebičnu pomoć i izuzetan doprinos razvoju ove visokoškolske ustanove.

Predsjednik Narodne skupštine RS Nedeljko Čubrilović rekao je da je decenija rada FPN-a još jedan pokazatelj izgradnje Srpske i njene političke i naučne misli.

- Dobro je što je ovaj fakultet izrastao iz jednog studijskog programa i postao član Univerziteta u Banjaluci i prepoznatljiv u veoma kratkom vremenu - rekao je Čubrilović.

Dekan FPN-a u Banjaluci Zdravko Zlokapa rekao je da prvih deset godina rada prošlo u nastojanjima da se fakultet ukorijeni.

- Naši nastavnici su dali trag i pečat u političkom životu RS, a i dio naših studenata aktivno učestvuje u političkom radu Republike. Zadovoljan sam što negativni demografski trendovi za sada ne utiču na zainteresovanost studenata kada je riječ o četiri studijska programima ovog fakulteta - rekao je Zlokapa.

Direktor “Glasa Srpske” Boris Dmitrašinović zahvalio je FPN-u na priznanju i istakao da je ova visokoškolska ustanova veoma značajna za medijsku djelatnost.

- Za nas je veoma važan rad FPN-a s obzirom na to da školuje kadar koji je potreban našoj redakciji. U našem kolektivu imamo dosta radnika sa diplomom ovog fakulteta - rekao je Dmitrašinović.

Na svečanoj akademiji dodijeljene su plakete, zahvalnice i monografije svim profesorima i zvaničnicima koji su pomogli ovom fakultetu da se razvija u naučnom, akademskom i tehničkom smislu. Zahvalnica je uručena i “Nezavisnim novinama”. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana