Dostava računa za porez na nepokretnosti i putem mejla

Srna
Foto: Ilustracija

BANJALUKA - Poreska uprava Republike Srpske pustila je u funkciju novu uslugu “eSaglasnost”, putem koje sada i elektronski mogu dati saglasnost za dostavu računa za porez na nepokretnosti mejlom.

”Pristup ovoj novoj elektronskoj usluzi, čiji je cilj da se obveznicima poreza na nepokretnosti olakša izvršavanje njihovih poreskih obaveza, ali i da se smanje troškovi, moguć je putem internet stranice Poreske uprave Srpske, gdje se u gornjem lijevom uglu početne strane nalazi prozorčić pod nazivom 'eSaglasnost'”, rekao je direktor Poreske uprave Goran Maričić, saopšteno je iz Uprave.

On je naveo da je procedura veoma jednostavna i klikom na “eSaglasnost”, te potom unosom podataka sa jednog od svojih poreskih računa, poreski obveznik može da aktivira ovu novu uslugu i da preuzme i popuni elektronski obrazac Saglasnosti za dostavu poreskih računa putem elektronske pošte.

Nakon toga, na svoju mejl adresu koju je naveo za dostavu poreskih računa, obveznik dobija pristupni kod za verifikaciju i počinje da koristi uslugu “eSaglasnost”.

Maričić navodi da Poreska uprava Republike Srpske i ovim putem poziva poreske obveznike-vlasnike nepokretnosti u Srpskoj da iskoriste mogućnost elektronskog davanja saglasnosti za dostavljanja poreskih računa na adresu elektronske pošte i tako jednostavnije i brže izvršavaju svoje obaveze.

Ova usluga Poreske uprave, navodi Maričić, nastavak je aktivnosti na pojednostavljenju procedura i digitalizaciji procesa u ovoj instituciji kako bi poreski obveznici na lakši, brži, jednostavniji i jeftiniji način izvršavali svoje poreske obaveze, odnosno da Poreska uprava Srpske bude još efikasniji servis građana.

“Ova mogućnost posebno je korisna za poreske obveznike-vlasnike nepokretnosti iz Republike Srpske, koji žive ili rade u inostranstvu, a koji davanjem potrebne saglasnosti svoje poreske račune mogu dobijati na mejl adresu, te pravovremeno izmiriti svoje obaveze i na taj način izbjeći eventualne sankcije”, naveo je Maričić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana