Достава рачуна за порез на непокретности и путем мејла

Срна
Foto: Илустрација

БАНЈАЛУКА - Пореска управа Републике Српске пустила је у функцију нову услугу “еСагласност”, путем које сада и електронски могу дати сагласност за доставу рачуна за порез на непокретности мејлом.

”Приступ овој новој електронској услузи, чији је циљ да се обвезницима пореза на непокретности олакша извршавање њихових пореских обавеза, али и да се смање трошкови, могућ је путем интернет странице Пореске управе Српске, гдје се у горњем лијевом углу почетне стране налази прозорчић под називом 'еСагласност'”, рекао је директор Пореске управе Горан Маричић, саопштено је из Управе.

Он је навео да је процедура веома једноставна и кликом на “еСагласност”, те потом уносом података са једног од својих пореских рачуна, порески обвезник може да активира ову нову услугу и да преузме и попуни електронски образац Сагласности за доставу пореских рачуна путем електронске поште.

Након тога, на своју мејл адресу коју је навео за доставу пореских рачуна, обвезник добија приступни код за верификацију и почиње да користи услугу “еСагласност”.

Маричић наводи да Пореска управа Републике Српске и овим путем позива пореске обвезнике-власнике непокретности у Српској да искористе могућност електронског давања сагласности за достављања пореских рачуна на адресу електронске поште и тако једноставније и брже извршавају своје обавезе.

Ова услуга Пореске управе, наводи Маричић, наставак је активности на поједностављењу процедура и дигитализацији процеса у овој институцији како би порески обвезници на лакши, бржи, једноставнији и јефтинији начин извршавали своје пореске обавезе, односно да Пореска управа Српске буде још ефикаснији сервис грађана.

“Ова могућност посебно је корисна за пореске обвезнике-власнике непокретности из Републике Српске, који живе или раде у иностранству, а који давањем потребне сагласности своје пореске рачуне могу добијати на мејл адресу, те правовремено измирити своје обавезе и на тај начин избјећи евентуалне санкције”, навео је Маричић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана