Dodik: Kladionicama nije mjesto pored škola

GS
Dodik: Kladionicama nije mjesto pored škola

BANjALUKA, - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da su opravdani zahtjevi da se u Srpskoj zabrani rad kladionica u blizini škola i to pitanje je trebalo da bude zakonski riješeno.

-Kladionicama nije mjesto pored škola i potpuno su opravdana strahovanja roditelja da će djeca dio vremena provoditi u njima - istakao je Dodik.

Naglasio je da Srpska kao društvo mora više pažnje posvetiti sve izraženijem problemu, a to je zavisnost mladih ljudi o kladionicama.

-Pozivam nadležne republičke institucije, kao i lokalne zajednice, da se u narednom periodu posvete rješavanju ovog problema - naveo je Dodika na društvenoj mreži "Iks".

Potpisivanje peticije za zabranu rada kockarnica i kladionica u blizini škola počelo je prije tri dana na Trgu Krajine, a kako je kazao gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković ovo je značajna i važna inicijativa za koju će se Banjaluka odlučno boriti.

-Insistiramo na ovoj inicijativi i borićemo se na sve načine, od kojih je jedan i ova današnja peticija koju pokrećemo. Ova akcija nosi naziv „Kocka je odbačena“ i mi želimo da kocka u najvećem gradu Republike Srpske bude odbačena – poručio je gradonačelnik, navodeći da će svi zainteresovani peticiju moći potpisati na Trgu Krajine sve do 25. marta od deset do 20 časova.

Ističe da je potrebno promijeniti član 11 Zakona o igrama na sreću, odnosno da se doda stavka kojom se zabranjuje otvaranje kockarnica i kladionica u krugu od 500 metara od škola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana