Đokić razgovarao sa zamjenikom generalnog direktora “Zarubežnjefta”

G.S.
Foto: G.S.

BANjALUKA - Ministar energetike i rudarstva Republike Srpske Petar Đokić razgovarao je danas u Banjaluci sa zamjenikom generalnog direktora kompanije „Zarubežnjeft” Igorom Šćelkunovim.

Na sastanku je razgovarano o poslovanju kompanije „Zarubežnjeft” u Republici Srpskoj, mogućnostima daljeg investiranja, te je izražen interes za unapređenje saradnje.

Šćelkunov je istakao da je ova ruska kompanija zainteresovana da nastavi investiranje u Republici Srpskoj, posebno kada je riječ o gasifikaciji, širenju prodajne mreže i ulaganju u različite manje i veće projekte u oblasti obnovljivih izvora energije, naročito solarne energije. Svoju poslovnu aktivnost će zasnivati u skladu sa uslovima i kretanjima na tržištu, a tome će biti prilagođene i dalje investicione aktivnosti.

Ministar Đokić je rekao da poslovanje „Zarubežnjeft”-a značajno doprinosi razvoju Republike Srpske u oblasti energetike i da će institucije Srpske pružiti svu raspoloživu podršku razvojnim projektima ove kompanije.

Kompanija „Zarubežnjeft” od 2007. godine uspješno posluje u Republici Srpskoj, kada je privatizovala preduzeća naftne industrije Republike Srpske. Ona sada posluju pod zaštitinim znakom NESTRO, u čijem sastavu su kompanije „Optima grupa” Banja Luka, „Rafinerija nafte” Brod, „Rafinerija ulja” Modriča i „Nestro petrol” Banja Luka.

Ruski investitor je, zahvaljujući efikasnom i profitabilnom radu poslovnih objekata u okviru grupacije, u budžet i vanbudžetske fondove BiH od početka realizacije projekta uplatio oko 6 milijardi maraka. U preduzećima u okviru grupacije zaposleno je preko hiljadu radnika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana