Ђокић разговарао са замјеником генералног директора “Зарубежњефта”

Г.С.
Foto: Г.С.

БАЊАЛУКА - Министар енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић разговарао је данас у Бањалуци са замјеником генералног директора компаније „Зарубежњефт” Игором Шћелкуновим.

На састанку је разговарано о пословању компаније „Зарубежњефт” у Републици Српској, могућностима даљег инвестирања, те је изражен интерес за унапређење сарадње.

Шћелкунов је истакао да је ова руска компанија заинтересована да настави инвестирање у Републици Српској, посебно када је ријеч о гасификацији, ширењу продајне мреже и улагању у различите мање и веће пројекте у области обновљивих извора енергије, нарочито соларне енергије. Своју пословну активност ће заснивати у складу са условима и кретањима на тржишту, а томе ће бити прилагођене и даље инвестиционе активности.

Министар Ђокић је рекао да пословање „Зарубежњефт”-а значајно доприноси развоју Републике Српске у области енергетике и да ће институције Српске пружити сву расположиву подршку развојним пројектима ове компаније.

Компанија „Зарубежњефт” од 2007. године успјешно послује у Републици Српској, када је приватизовала предузећа нафтне индустрије Републике Српске. Она сада послују под заштитиним знаком НЕСТРО, у чијем саставу су компаније „Оптима група” Бања Лука, „Рафинерија нафте” Брод, „Рафинерија уља” Модрича и „Нестро петрол” Бања Лука.

Руски инвеститор је, захваљујући ефикасном и профитабилном раду пословних објеката у оквиру групације, у буџет и ванбуџетске фондове БиХ од почетка реализације пројекта уплатио око 6 милијарди марака. У предузећима у оквиру групације запослено је преко хиљаду радника.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана