Danas oblačno i pretežno suvo

Srna
Foto: Ilustracija

BIJELjINA- U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ tokom dana biće oblačno i pretežno suvo, a slab snijeg će provijavati samo još na jugoistoku i ponegdje na zapadu.

Dnevna temperatura vazduha biće od minus jedan do četiri, na jugu do 12 stepeni Celzijusovih, u višim predjelima od minus tri stepena.

Tokom popodneva i večeri snijeg će ponovo jačati na istoku uz manji porast snježnog pokrivača.

Na jugu se povremeno očekuje kiša.

U noći prestanak padavina, prognoza je Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Vjetar će biti slab do umjeren sjeveroistočni.

U Republici Srpskoj i FBiH jutros je oblačno sa snijegom, u Hercegovini sa kišom, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura vazduha u 8.00 časova: Bjelašnica minus sedam, Kalinovik i Mrakovica minus četiri, Drinić minus dva, Drvar minus jedan, Sarajevo, Bihać, Tuzla, Gacko i Zvornik nula, Banjaluka, Bijeljina, Doboj i Višegrad jedan, Bileća i Mostar četiri stepena Celzijusova.

Visina snježnog pokrivača: Drinić 38 centimetara, Han Pijesak i Sokolac 37, Višegrad i Rudo 30, Kalinovik 28, Srebrenica 27, Nevesinje 25, Mrkonjić Grad 21, Kneževo 20, Šipovo 19, Čemerno 17, Novi Grad 14, Foča i Ribnik 12, Banjaluka i Gacko 10, Bijeljina devet, Doboj šest, Prijedor i Srbac pet, Zvornik četiri centimetra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana