Da li će biti razmotreno ponovo vraćanje prava na tjelesno oštećenje u sistem PIO?

Srna
Foto: Arhiva

BANjALUKA- Grupa za izradu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju razmatraće inicijativu Saveza invalida rada za ponovno vraćanje prava na naknadu tjelesno oštećenje u sistem Fonda za penzijsko-invalidsko osiguranje /PIO/ Republike Srpske, usaglašeno je na sastanku predstavnika Ministarstva rada i boračko-invalidske zaštite Srpske i delegacije ovog saveza.

Na sastanku, kojem su prisustvovali pomoćnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Andrea Milinčić i delegacija Saveza invalida rada koju je predvodio njen predsjednik Jovan Zeljković, usaglašeno je da će inicijativa biti razmatrana uz prethodno pribavljene stavove i mišljenja Vlade Srpske, nadležnih ministarstava i Fonda PIO.

"Dogovoreno je i da se pitanje podsticaja za zapošljavanje invalida rada sa smanjenom radnom sposobnošću razmatra u toku procesa izmjena Zakona o profesionalnoj rehabilitaciju, osposobljavanju i zapošljavanju invalida", saopšteno je iz resornog ministarstva.

Iz Saveza invalida rada Srpske sastanku u Banjaluci prisustvovali su i predsjednik skupštine Rodoljub Janjić i sekretar Saveza Divna Grujičić. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana