Да ли ће бити размотрено поново враћање права на тјелесно оштећење у систем ПИО?

Срна
Foto: Архива

БАЊАЛУКА- Група за израду закона о измјенама и допунама Закона о пензијском и инвалидском осигурању разматраће иницијативу Савеза инвалида рада за поновно враћање права на накнаду тјелесно оштећење у систем Фонда за пензијско-инвалидско осигурање /ПИО/ Републике Српске, усаглашено је на састанку представника Министарства рада и борачко-инвалидске заштите Српске и делегације овог савеза.

На састанку, којем су присуствовали помоћник министра рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Андреа Милинчић и делегација Савеза инвалида рада коју је предводио њен предсједник Јован Зељковић, усаглашено је да ће иницијатива бити разматрана уз претходно прибављене ставове и мишљења Владе Српске, надлежних министарстава и Фонда ПИО.

"Договорено је и да се питање подстицаја за запошљавање инвалида рада са смањеном радном способношћу разматра у току процеса измјена Закона о професионалној рехабилитацију, оспособљавању и запошљавању инвалида", саопштено је из ресорног министарства.

Из Савеза инвалида рада Српске састанку у Бањалуци присуствовали су и предсједник скупштине Родољуб Јањић и секретар Савеза Дивна Грујичић. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана