Čubrilović uručio pomoć višečlanoj porodici Tomić

Srna
Čubrilović uručio pomoć višečlanoj porodici Tomić

Laktaši - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović danas je, povodom novogodišnjih i božićnih praznika, posjetio osmočlanu porodicu Tomić iz Kosjereva kod Laktaša kojoj je uručio pomoć.

Čubrilović, koji je Tomićima predao novu veš mašinu i prehrambene i higijenske potrepštine, rekao je novinarima da su ovoj porodici uručena i određena finansijska sredstva s obzirom na to da parlament Srpske nije organizovao novogodišnje prijeme.

On je najavio i inicijativu za rješavanje stambenog pitanja ove porodice koja živi u neuslovnoj kući.

“Treba inicirati i druge vrste pomoći jer ovoj porodici potrebna podrška. To je zdrava porodica kojoj treba društvena pažnja i pomoć svake vrste. Nadamo se da će ovo biti povod i drugima da se odazovu”, rekao je Čubrilović.

On je naveo da je pomoć uručena kako bi Tomići u boljem raspoloženju dočekali novogodišnje i božićne praznike.

“Još jednom pozivam sve koji su u mogućnosti da podrže višečlane porodice i da se za natalitet borimo i na ovaj način”, poručio je Čubrilović.

On je dodao su ove porodice važan dio društva, te da parlament podržava mjere Vlade Srpske u oblasti pronatalitetne politike.

Milan Tomić kaže da mu je, uz rješavanje stambenog pitanja, najpotrebniji kakav-takav sigurniji posao, jer porodicu prehranjuje nadničareći. “Kuća je neuslovna, nemamo kupatilo niti dovoljno prostorija za spavanje.

Do sada sam imao pomoć opštine Laktaši i gospođe Dušanke Majkić iz SNSD-a koja je pomogla da dobijem kuću u kojoj sada živimo.

Borimo se, radimo sezonske poslove kad ih ima, školujemo pet đaka. Djeca su za nas najveće bogatstvo i pozdravljam sve višečlane porodice”, rekao je Tomić.

Milanova supruga Sandra takođe je nezaposlena, a imaju šest kćerki uzrasta od tri do 13 godina - Ana Marija, Kristina, Dragana, Nikolina, Valentina i Ivana. Tomići mjesečno primaju ukupno 140 KM dječijeg dodatka, a samo za prevoz đaka do škole u Aleksandrovcu troše 125 KM.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana