Biznismen ponovo nudi nagodbu sa tužiocem

N. T.
Biznismen ponovo nudi nagodbu sa tužiocem

Sarajevo - Vlasnik laktaške firme "Antonić trejd" Nebojša Antonić iz Banjaluke priznao je krivicu za utaju 1,09 miliona maraka poreza i pristao da nadoknadi štetu i troškove postupka, te da bude osuđen na godinu zatvora i novčanu kaznu od 70.000 maraka.

On je sa Tužilaštvom BiH zaključio sporazum o priznanju krivice. Iz Tužilaštva BiH je saopšteno da je Antonić novac uplatio na bankovni račun i da se on vodi kao privremeno oduzet.

- Taj novac je položio na račun jer je to bio uslov Tužilaštva za zaključenje sporazuma o priznanju krivice. Nezakonita korist biće trajno oduzeta sa bankovnog računa ako sporazum bude prihvaćen - rekli su u Tužilaštvu BiH.

Sporazum koji je Antonić zaključio sa Tužilaštvom upućen je Sudu BiH, koji će o njemu dati konačnu riječ.

Antonić je sa Tužilaštvom BiH i krajem prošle godine bio zaključio sporazum o priznanju krivice za utaju poreza, ali ga je, kao što je "Glas Srpske" objavio, odbio sudija Suda BiH Branko Perić. Perić je rekao da sporazum ne može prihvatiti jer Pravobranilaštvo BiH treba da dostavi stav da nije nastala šteta za BiH kada je riječ o neplaćenim kamatama.

Antonić je sa više osoba hapšen 2011. godine zbog sumnje da su godinama prije toga uvozili kafu i zatim pravili dokumentaciju da su je izvezli kako bi dobijali povrat PDV-a. Izvoz je zapravo bio fiktivan, a kafa je prodavana na tržištu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana