"Beli anđeo" ugostio folkloraše iz Šamca, Teslića i Stanara

Srna
"Beli anđeo" ugostio folkloraše iz Šamca, Teslića i Stanara

SRBAC - Srpsko kulturno-umjetničko društvo /SKUD/ "Beli anđeo" organizovalo je folklorni festival pod nazivom "Đeram - U susret srbačkom ljetu" u porti Hrama Vaskrsenja Hristovog u Srpcu.

Osim domaćina, sinoć su se predstavila tri gostujuća kulturno-umjetnička društva: "Posavina" iz Crkvine kod Šamca, "Vez" iz Teslića i "Cerovica" iz Stanara.

Predsjednik SKUD-a "Beli anđeo" Željka Mrđa rekla je novinarima da je festival ispunio očekivanja i da su nastavili sa stvaranjem prijateljstava sa raznim društvima. "Ovo je bio treći festival koji organizujemo pod nazivom u susret srbačkom ljetu, a drugi u okviru Đerma.

U planu imamo 7. oktobra i sedmo veče veteranskog folklora i nadamo se i tada dobrom odzivu gostiju i ugodnom druženju", istakla je Mrđa

. Predsjednik KUD-a "Cerovica" iz Stanara Milanka Keser rekla je da su članovi ovog društva prvi put u Srpcu i imaju želju da saradnja bude nastavljena.

"Drago nam je što smo došli u Srbac odakle nosimo lijepe utiske, kako o samom mjestu, tako i o ljudima koje smo imali priliku da upoznamo", naglasila je Keserova.

Srpsko kulturno-umjetničko društvo "Beli anđeo" zajedno sa Ansamblom narodnih igara "Lijevče" učestvuje u radu skupštine prestižne foklorne manifestacije "Čuvari tradicije - Đeram" sa više od 30 kulturno-umjetničkih društava iz Srbije, Republike Srpske, Hrvatske i Rumunije. Na sjednici održanoj u februaru u Gudurici kod Vršca usaglašen je kalendar nastupa za sva društva, a svako od njih ugostiće na svojim koncertima po nekoliko folklornih ansambala koji učestvuju u radu "Đerma". /

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana