"Бели анђео" угостио фолклораше из Шамца, Теслића и Станара

Срна
"Бели анђео" угостио фолклораше из Шамца, Теслића и Станара

СРБАЦ - Српско културно-умјетничко друштво /СКУД/ "Бели анђео" организовало је фолклорни фестивал под називом "Ђерам - У сусрет србачком љету" у порти Храма Васкрсења Христовог у Српцу.

Осим домаћина, синоћ су се представила три гостујућа културно-умјетничка друштва: "Посавина" из Црквине код Шамца, "Вез" из Теслића и "Церовица" из Станара.

Предсједник СКУД-а "Бели анђео" Жељка Мрђа рекла је новинарима да је фестивал испунио очекивања и да су наставили са стварањем пријатељстава са разним друштвима. "Ово је био трећи фестивал који организујемо под називом у сусрет србачком љету, а други у оквиру Ђерма.

У плану имамо 7. октобра и седмо вече ветеранског фолклора и надамо се и тада добром одзиву гостију и угодном дружењу", истакла је Мрђа

. Предсједник КУД-а "Церовица" из Станара Миланка Кесер рекла је да су чланови овог друштва први пут у Српцу и имају жељу да сарадња буде настављена.

"Драго нам је што смо дошли у Србац одакле носимо лијепе утиске, како о самом мјесту, тако и о људима које смо имали прилику да упознамо", нагласила је Кесерова.

Српско културно-умјетничко друштво "Бели анђео" заједно са Ансамблом народних игара "Лијевче" учествује у раду скупштине престижне фоклорне манифестације "Чувари традиције - Ђерам" са више од 30 културно-умјетничких друштава из Србије, Републике Српске, Хрватске и Румуније. На сједници одржаној у фебруару у Гудурици код Вршца усаглашен је календар наступа за сва друштва, а свако од њих угостиће на својим концертима по неколико фолклорних ансамбала који учествују у раду "Ђерма". /

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана