Armija humanista podrška Slobodanu Kovačeviću na putu do cilja

Nevena Reljić
Armija humanista podrška Slobodanu Kovačeviću na putu do cilja

BROD - Humanisti širom Srpske, ali i svijeta uključili su u akciju za pomoć tridesetogodišnjem Slobodanu Kovačeviću iz Broda, kome je transplantacija srca jedina nada da preživi.

Širom Srpske organizuju se humanitarni bazari da bi što prije bio prikupljen potreban novac. Jedna od organizatorki bazara iz Banjaluke te administrator “Fejsbuk” stranice Humanitarni bazar RS Nina Banjac rekla je da je do sad organizovano pet bazara za pomoć Slobodanu, ali da tu ne staju.

- U Banjaluci, Novom Gradu, Modriči te na dva bazara u Brodu skupljeno je 14.569,40 KM. Idući će biti u Derventi, u četvrtak, od devet do 17 časova ispred firme “Gatarić” - navela je Banjčeva.

Dodala je da se na bazarima prodaju igračke, nova i polovna odjeća, ručni radovi, nakit, slatkiši, peciva, knjige i drugo, koje građani doniraju.

Slobodanov otac Slavko Kovačević rekao je za “Glas Srpske” da je njegov sin trenutno na kućnom liječenju.

 - Pije lijekove i prima terapije, a neko stalno dežura kraj njega. U maju bi trebalo ponovo da ide u Beograd. Za sada je sakupljeno oko 180.000 KM, a za transplantaciju srca bi trebalo obezbijediti više od 350.000 evra - kazao je Slavko.

Tužno, ali ne gubeći nadu, dodao je da se Slobodan ne osjeća najbolje.

- Neizmjerno sam zahvalan narodu, koji se digao na noge da pomogne mom sinu, iz Srpske, ali i Amerike, Australije, Evrope i drugih mjesta širom svijeta, jer su svi uz nas i mislim da ćemo uspjeti - istakao je Slavko.

Slobodan se razbolio prije Nove godine. Neko vrijeme proveo je na UKC-u u Banjaluci, a liječen je i u Beogradu, gdje je ustanovljeno da mu srce radi svega 15 odsto.

Račun

Svi koji žele pomoći Slobodanu mogu to učiniti uplatama na žiro-račun 5520001947516690 u Adiko banci, koji glasi na ime njegovog oca Slavka Kovačevića. Takođe, do kraja marta aktivan je humanitarni broj 1433, pomoću kojeg se može donirati jedna marka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana