Армија хуманиста подршка Слободану Ковачевићу на путу до циљa

Невена Рељић
Армија хуманиста подршка Слободану Ковачевићу на путу до циљa

БРОД - Хуманисти широм Српске, али и свијета укључили су у акцију за помоћ тридесетогодишњем Слободану Ковачевићу из Брода, коме је трансплантација срца једина нада да преживи.

Широм Српске организују се хуманитарни базари да би што прије био прикупљен потребан новац. Једна од организаторки базара из Бањалуке те администратор “Фејсбук” странице Хуманитарни базар РС Нина Бањац рекла је да је до сад организовано пет базара за помоћ Слободану, али да ту не стају.

- У Бањалуци, Новом Граду, Модричи те на два базара у Броду скупљено је 14.569,40 КМ. Идући ће бити у Дервенти, у четвртак, од девет до 17 часова испред фирме “Гатарић” - навела је Бањчева.

Додала је да се на базарима продају играчке, нова и половна одјећа, ручни радови, накит, слаткиши, пецива, књиге и друго, које грађани донирају.

Слободанов отац Славко Ковачевић рекао је за “Глас Српске” да је његов син тренутно на кућном лијечењу.

 - Пије лијекове и прима терапије, а неко стално дежура крај њега. У мају би требало поново да иде у Београд. За сада је сакупљено око 180.000 КМ, а за трансплантацију срца би требало обезбиједити више од 350.000 евра - казао је Славко.

Тужно, али не губећи наду, додао је да се Слободан не осјећа најбоље.

- Неизмјерно сам захвалан народу, који се дигао на ноге да помогне мом сину, из Српске, али и Америке, Аустралије, Европе и других мјеста широм свијета, јер су сви уз нас и мислим да ћемо успјети - истакао је Славко.

Слободан се разболио прије Нове године. Неко вријеме провео је на УКЦ-у у Бањалуци, а лијечен је и у Београду, гдје је установљено да му срце ради свега 15 одсто.

Рачун

Сви који желе помоћи Слободану могу то учинити уплатама на жиро-рачун 5520001947516690 у Адико банци, који гласи на име његовог оца Славка Ковачевића. Такође, до краја марта активан је хуманитарни број 1433, помоћу којег се може донирати једна марка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

Рођено 12 беба
Рођено 12 беба
© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана