Aleksandar (17) ima rijetku bolest i hitno mu trebaju trombociti

GS
Aleksandar (17) ima rijetku bolest i hitno mu trebaju trombociti

Humani ljudi ponovo imaju važan ispit koji će, nadamo se, kao i svaku put do sada položiti sa čistom desetkom.

Naime, učenik Srednjoškolskog centra u Foči, Aleksandar Miletić kojem je postavljena dijagnoza aplastične anemije, već mjesecima se nalazi na liječenju, dijelom u Banjaluci, dijelom u Beogradu i hitno mu trebaju trombociti.

“Uvršten je na Svjetsku listu donora i nađen je donor koštane srži. Transplantacija treba da se obavi 6. decembra u Beogradu. Njegova porodica je objavila apel kojim se traže dobrovoljni davaoci trombocita, da bi se do naznačenog termina prikupila potrebna količina doza. Malo je specifično što davaoci moraju biti i državljani Republike Srbije”, stoji u poruci koja je stigla od Aleksandrovog profesora.

On je još jednom zamolio i apelovao na sve ljude koji ispunjavaju navedene medicinske kriterijume i imaju državljanstvo Republike Srbije, da se uključe i pomognu Aleksandru da ozdravi!

Donori mogu da budu osobe starosti 18 do 60 godina, sa više od 60 kilograma, bez hroničnih oboljenja i žene koje nisu bile trudne.

Potencijalni donori treba da dođu na Institut za transfuziju krvi u Beogradu bilo kog dana u nedjelji između 7.30 i 10.30 časova radi testiranja. Potrebno je napomenuti da je donacija za Aleksandra Miletića i navesti broj protokola 3806.

U danima ili nedjeljama nakon testiranja, donatori će biti pozvani da daju trombocite.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana