Александар (17) има ријетку болест и хитно му требају тромбоцити

GS
Александар (17) има ријетку болест и хитно му требају тромбоцити

Хумани људи поново имају важан испит који ће, надамо се, као и сваку пут до сада положити са чистом десетком.

Наиме, ученик Средњошколског центра у Фочи, Александар Милетић којем је постављена дијагноза апластичне анемије, већ мјесецима се налази на лијечењу, дијелом у Бањалуци, дијелом у Београду и хитно му требају тромбоцити.

“Уврштен је на Свјетску листу донора и нађен је донор коштане сржи. Трансплантација треба да се обави 6. децембра у Београду. Његова породица је објавила апел којим се траже добровољни даваоци тромбоцита, да би се до назначеног термина прикупила потребна количина доза. Мало је специфично што даваоци морају бити и држављани Републике Србије”, стоји у поруци која је стигла од Александровог професора.

Он је још једном замолио и апеловао на све људе који испуњавају наведене медицинске критеријуме и имају држављанство Републике Србије, да се укључе и помогну Александру да оздрави!

Донори могу да буду особе старости 18 до 60 година, са више од 60 килограма, без хроничних обољења и жене које нису биле трудне.

Потенцијални донори треба да дођу на Институт за трансфузију крви у Београду било ког дана у недјељи између 7.30 и 10.30 часова ради тестирања. Потребно је напоменути да је донација за Александра Милетића и навести број протокола 3806.

У данима или недјељама након тестирања, донатори ће бити позвани да дају тромбоците.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана