Za let Mostar-Beograd već prodato 2.000 karata

SRNA
Foto: Agencije

MOSTAR - Direktor Aerodroma Mostar Marko Đuzel izjavio je Srni da je za letove na direktnoj avio-liniji između Beograda i Mostara već prodato 2.000 karata, što je ocijenio kao odličan početak.

Đuzel je rekao da se direktna avio-linija uspostavlja danas, kada će prvim letom u Mostar stići predsjednik Srbije Aleksandar Vučić koga će u Mostaru dočekati državni i gradski zvaničnici, te da je organizovana svečana ceremonija dočeka uz vodene topove i kulturno-umjetnička društva.

Srpski nacionalni avio-prevoznik će do Mostara letjeti tri puta sedmično, i to ponedjeljkom, petkom i nedjeljom.

Direktor Aerodroma navodi da će "Er Srbija" do Mostara letjeti avionima tipa "erbas 319" i "embraer 175", let traje 50 minuta, a karte koštaju od 56 evra po smjeru, odnosno od 104 evra za povratno putovanje u ekonomskoj klasi.

Đuzel je istakao da je avio-linijom sa Beogradom zatvorena priča o četiri haba - Minhen, Zagreb, Rim i Beograd, čime se rijetko koji aerodrom može pohvaliti.

"Preko Beograda ćemo biti povezani sa 80 destinacija", rekao je Đuzel. On je podsjetio da je u junu prošle godine Aerodorom Mostar imao 500 putnika, a na kraju godine 20.500.

"Imamo u planu uduplati broj putnika ove godine", naveo je Đuzel.

Generalni direktor "Er Srbije" Jirži Marek rekao je ranije prilikom potpisivanja ugovora o uspostavljanju linije da će to pozitivno uticati na ekonomski i privredni rast, olakšati kulturnu razmjenu i doprinijeti još boljoj saradnji na zapadnom Balkanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana