За лет Мостар-Београд већ продато 2.000 карата

СРНА
Foto: Агенције

МОСТАР - Директор Аеродрома Мостар Марко Ђузел изјавио је Срни да је за летове на директној авио-линији између Београда и Мостара већ продато 2.000 карата, што је оцијенио као одличан почетак.

Ђузел је рекао да се директна авио-линија успоставља данас, када ће првим летом у Мостар стићи предсједник Србије Александар Вучић кога ће у Мостару дочекати државни и градски званичници, те да је организована свечана церемонија дочека уз водене топове и културно-умјетничка друштва.

Српски национални авио-превозник ће до Мостара летјети три пута седмично, и то понедјељком, петком и недјељом.

Директор Аеродрома наводи да ће "Ер Србија" до Мостара летјети авионима типа "ербас 319" и "ембраер 175", лет траје 50 минута, а карте коштају од 56 евра по смјеру, односно од 104 евра за повратно путовање у економској класи.

Ђузел је истакао да је авио-линијом са Београдом затворена прича о четири хаба - Минхен, Загреб, Рим и Београд, чиме се ријетко који аеродром може похвалити.

"Преко Београда ћемо бити повезани са 80 дестинација", рекао је Ђузел. Он је подсјетио да је у јуну прошле године Аеродором Мостар имао 500 путника, а на крају године 20.500.

"Имамо у плану удуплати број путника ове године", навео је Ђузел.

Генерални директор "Ер Србије" Јиржи Марек рекао је раније приликом потписивања уговора о успостављању линије да ће то позитивно утицати на економски и привредни раст, олакшати културну размјену и допринијети још бољој сарадњи на западном Балкану.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана