Virtuelni asistent MIA od septembra na usluzi građanima i privredi

Srna
Foto: gradbijeljina.org

BIJELjINA - Gradu Bijeljina danas je uručena licenca za uvođenje četbot aplikacije MIA (Municipal intelligent assistant) koja je podrška digitalizaciji u pružanju usluga građanima i privredi.

Prema riječima predstavnika NJemačke agencije za međunarodnu saradnju (GIZ) u BiH Amire Omanović, virtuelni asistent MIA pružiće efikasniju uslugu građanima i privredi u Bijeljini.

"GIZ u BiH posljednjih godina podržava digitalizaciju opštinskih usluga, što je izuzetno važno kako bi pomogli gradovima i opštinama da efikasnije ponude usluge svojim građanima i krenu u trendu pametnih gradova", rekla je ona.

Omanovićeva je dodala da je projekat regionalan i radi se u BiH i Srbiji, što kroz razmjenu iskustava i znanja između opština i gradova doprinosi razvoju lokalnih zajednica, kao i samog virtuelnog asistenta MIA.

"Očekujemo da će proces digitalizacije poboljšati privredno okruženje", rekla je novinarima direktor Područne privredne komore Bijeljina Slavica Marković.

Ona je dodala da Privredna komora Republike Srpske radi na povećanju konkuretnosti privrednih društava i time pomaže lokalnim upravama na povećanju inovativnosti i digitalizacije procesa.

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović zahvalio je partnerima u ovom projektu, Privrednoj komori Republike Srpske, kompaniji iz IT oblasti "SAGA" i NJemačkoj agenciji za međunarodnu saradnju i istakao da će to podići transparetnost rada lokalne administracije i nivo usluga građanima i privredi.

Prema njegovim riječima, Bijeljina i Laktaši su jedine lokalne zajednice u BiH uključene u ovaj projekat koji se provodi i u Srbiji, a uslov za njegovo uvođenje je da lokalna zajednica posjeduje sertifikat o povoljnom poslovnom okruženju koji Bijeljina ima od 2015. godine.

Virtuelni asistent MIA od septembra će 24 časa biti na usluzi građanima i privredi Bijeljine kroz mogućnost komunikacije posredstvom popularnih kanala kao što su "Viber", "Fejsbuk", "Mesindžer" i veb stranice grada.

To će građanima približiti usluge lokalne administracije poput upisa u matičnu knjigu vjenčanih, registracije, promjene i prestanka obavljanja preduzetničke djelatnosti, utvrđivanja prava na stipendije, te pružiti osnovne podatke o aktuelnim gradskim temama, kontakt telefonima i radnom vremenu svih gradskih organa.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana