U Srpcu mališani pravili džem sa bakama

D. J.
U Srpcu mališani pravili džem sa bakama

SRBAC - Sa dolaskom jeseni u predškolskoj ustanovi “Naša radost” u Srpcu pravi se zimnica koju polaznici ove ustanove spremaju sa svojim bakama, a ove godine su se opredijelili za džem od miješanog voća.

U pripremi ove slastice učestvovalo je više od stotinu djece iz pet vrtićkih grupa koji su pomogli u sjeckanju voća i miješanju smjese, a za recepturu su se pobrinule njihove bake sa vaspitačima.

Živanka Popadić došla je u srbački vrtić kako bi pravila džem sa unukom Aleksandrom, koja je prije nekoliko dana napunila šest godina.

- Ljubav bake i unučića se ne može opisati riječima i bila sam presrećna kad su me pozvali iz vrtića da učestvujem u ovoj lijepoj akciji kojom učimo djecu našoj tradiciji. Ujedno sam vidjela u kakvim uslovima borave i rade i imam sve pohvale za odnos vaspitača prema njima - kaže Popadićeva.

Vaspitačica Bogdana Miholjčić rekla je da će se zimnica koju pripreme mališani naći na prodajnoj izložbi krajem novembra.

- U toku smo priprema tradicionalne jesenje svečanosti naše ustanove, koja će biti održana u Domu kulture, a tom prilikom će građani imati priliku da nam pomognu kupovinom zimnice. Sredstva ćemo iskoristiti da presvučemo dotrajale stolice u vrtiću - rekla je Miholjčićeva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana