У Српцу малишани правили џем са бакама

Д. Ј.
У Српцу малишани правили џем са бакама

СРБАЦ - Са доласком јесени у предшколској установи “Наша радост” у Српцу прави се зимница коју полазници ове установе спремају са својим бакама, а ове године су се опредијелили за џем од мијешаног воћа.

У припреми ове сластице учествовало је више од стотину дјеце из пет вртићких група који су помогли у сјецкању воћа и мијешању смјесе, а за рецептуру су се побринуле њихове баке са васпитачима.

Живанка Попадић дошла је у србачки вртић како би правила џем са унуком Александром, која је прије неколико дана напунила шест година.

- Љубав баке и унучића се не може описати ријечима и била сам пресрећна кад су ме позвали из вртића да учествујем у овој лијепој акцији којом учимо дјецу нашој традицији. Уједно сам видјела у каквим условима бораве и раде и имам све похвале за однос васпитача према њима - каже Попадићева.

Васпитачица Богдана Михољчић рекла је да ће се зимница коју припреме малишани наћи на продајној изложби крајем новембра.

- У току смо припрема традиционалне јесење свечаности наше установе, која ће бити одржана у Дому културе, а том приликом ће грађани имати прилику да нам помогну куповином зимнице. Средства ћемо искористити да пресвучемо дотрајале столице у вртићу - рекла је Михољчићева.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана