U Bijeljini obilježen Dan grada; Najavljen veći budžet za poljoprivredu

Srna
U Bijeljini obilježen Dan grada; Najavljen veći budžet za poljoprivredu

BIJELjINA - U Bijeljini je obilježen Dan grada. Svečanoj sjednici prisustovali su predsjednica Srpske Željka Cvijanović i srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik.

Cvijanović i Dodik podsjetili su na mnogobrojne višemilionske projekte, koje su u Bijeljini i Semberiji finansirale Vlada i institucije Srpske - od zaobilaznice, bolnice, preko kanala Drina-Dašnica do ulaganja u razvoj poljoprivredne proizvodnje.

Na svečanoj sjednici uručena su i gradska priznanja. Najznačajnije - povelja grada uručena je episkopu zvorničko-tuzanskom Fotiju.

Bijeljina je danas savremen i napredan grad, jedan od najvažnijih centara u Republici Srpskoj u koji su republičke institucije u kontinuitetu ulagale, istakao je Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, dodavši da su ulaganja počela prije dvije i po decenije izgradnjom kanala Drina-Dašnica vrijednog tri miliona maraka.

- Radili smo obilaznice, pomažemo poljoprivrednim proizvođačima, a stotine miliona maraka je ušlo kroz podsticaje - naveo je Dodik.

Dodik je najavio i novi - povećani budžet poljoprivrednicima za narednu godinu u odnosu na onaj koji je predložen u Bijeljini prije dva msjeca na sastanku sa poljoprvridnicima.

- Sad sam u poziciji da kažem da će biti 180 miliona iduće godine. Obuhvatićemo sve poljoprivrednike, do sada je bilo da podsticaje imaju oni sa pet tovljenika a sada će to biti sa dva i plus - rekao je Dodik.

Čestitajući Dan grada predsjednica Srpske Željka Cvijanović poželjela je rukovodstvu grada i svim njenim građanima da Bijeljina i dalje napreduje i ima dobre odnose sa republičkim institucijama.

- U Bijeljinu dolazimo sa obrazom jer smo uradili mogo toga, uložili ogromna sredstva. Putnu ifrastrukturu, regonalnu Bolnicu modernog tipa u koju su uložena ogromna sredstva od strane Vlade Srpske - izjavila je Cvijanović.

24. septembar je dan kada je Bijeljina prvi put oslobođea u Drugom svjetskom ratu 1943. godine i na ovaj dan se sjećamo svih ljudi koji su položili živote za njeno oslobođenje, istakao je predsjednik Skupštine grada.

- Obilježavanje datuma kao što je ovaj upravo jeste jedan od vidova čuvanja od zaborava svih tih žrtava i važni događaj iz bnaše istorije - kaže Skupštine grada Aleksandar Đurđević.

- Svim našim nagrađenim želim mnogo sreće,zdravlja i uspjeha u misijima za koje su se opredijelili - dodao je gradonačelnik Ljubiša Petrović.

Episkop zvorničko-tuzlanski Fotije dobitnik je najznačajnijeg priznanja Povelje grada Bijeljina, a obilježavanje Dana grada počelo je polaganjem vijenaca na spomenik palim borcima Semberije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana