У Бијељини обиљежен Дан града; Најављен већи буџет за пољопривреду

Срна
У Бијељини обиљежен Дан града; Најављен већи буџет за пољопривреду

БИЈЕЉИНА - У Бијељини је обиљежен Дан града. Свечаној сједници присустовали су предсједница Српске Жељка Цвијановић и српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Цвијановић и Додик подсјетили су на многобројне вишемилионске пројекте, које су у Бијељини и Семберији финансирале Влада и институције Српске - од заобилазнице, болнице, преко канала Дрина-Дашница до улагања у развој пољопривредне производње.

На свечаној сједници уручена су и градска признања. Најзначајније - повеља града уручена је епископу зворничко-тузанском Фотију.

Бијељина је данас савремен и напредан град, један од најважнијих центара у Републици Српској у који су републичке институције у континуитету улагале, истакао је Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ, додавши да су улагања почела прије двије и по деценије изградњом канала Дрина-Дашница вриједног три милиона марака.

- Радили смо обилазнице, помажемо пољопривредним произвођачима, а стотине милиона марака је ушло кроз подстицаје - навео је Додик.

Додик је најавио и нови - повећани буџет пољопривредницима за наредну годину у односу на онај који је предложен у Бијељини прије два мсјеца на састанку са пољопрвридницима.

- Сад сам у позицији да кажем да ће бити 180 милиона идуће године. Обухватићемо све пољопривреднике, до сада је било да подстицаје имају они са пет товљеника а сада ће то бити са два и плус - рекао је Додик.

Честитајући Дан града предсједница Српске Жељка Цвијановић пожељела је руководству града и свим њеним грађанима да Бијељина и даље напредује и има добре односе са републичким институцијама.

- У Бијељину долазимо са образом јер смо урадили мого тога, уложили огромна средства. Путну ифраструктуру, регоналну Болницу модерног типа у коју су уложена огромна средства од стране Владе Српске - изјавила је Цвијановић.

24. септембар је дан када је Бијељина први пут ослобођеа у Другом свјетском рату 1943. године и на овај дан се сјећамо свих људи који су положили животе за њено ослобођење, истакао је предсједник Скупштине града.

- Обиљежавање датума као што је овај управо јесте један од видова чувања од заборава свих тих жртава и важни догађај из бнаше историје - каже Скупштине града Александар Ђурђевић.

- Свим нашим награђеним желим много среће,здравља и успјеха у мисијима за које су се опредијелили - додао је градоначелник Љубиша Петровић.

Епископ зворничко-тузлански Фотије добитник је најзначајнијег признања Повеље града Бијељина, а обиљежавање Дана града почело је полагањем вијенаца на споменик палим борцима Семберије.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана