Tradicionalno lovačko veče u Vlasenici okupilo 450 učesnika

Srna
Foto: Srna

Tradicionalno lovačko veče u organizaciji Lovačkog udruženja "Igrišta" okupilo je oko 450 lovaca iz Vlasenice i pobratimskih udruženja iz Republike Srpske i Srbije.

Predsjednik Lovačkog udruženja "Igrišta" iz Vlasenice Marko Todorović rekao je da je cilj ovog okupljanja prvenstveno druženje, ali i sumiranje rezultata na kraju lovne sezone.

"Svake godine se penjemo za stepenicu više, jer smo dosta ulagali u lovno - tehničke objekte, uzgoj i zaštitu divljači, lovačke objekte, kolibe i kućice. Nadamo se da ćemo i u narednim godinama nastaviti uzlaznom putanjom", izjavio je Todorović novinarima.

Todorović je zahvalio svima koji su zaslužni za stabilnost vlaseničkog udruženja, opštini Vlasenica, Lovačkom savezu Srpske, Vladi Republike Srpske, kao i resornom ministarstvu, za koje je istakao da isprati sve projekte i pomogne u njihovoj realizaciji.

Sekretar vlaseničkog udruženja Mlađen Golić rekao je da je lovna sezona bila izuzetno uspješna i da su odstrijelili 37 srndaća i 44 divlje svinje, te da su i u komercijalnom lovu ostvarili dobre rezultate.

On je rekao da je u planu vlaseničkih lovaca da na visokoj čeki odstrijele medvjeda.

Golić je rekao da u vlaseničkom udruženju imaju 270 članova, među kojima su i dvije žene i 15 omladinaca, te 20 zaslužnih lovaca koji imaju više od 70 godina.

Načelnik opštine Vlasenica Miroslav Kraljević rekao je da je Lovačko udruženje "Igrišta" jedno od najbolje organizovanih u Republici Srpskoj.

Kraljević, koji je i predsjednik Skupštine vlaseničkog Lovačkog udruženja, rekao je da ovo udruženje postoji 14 godina, te da su 2016. godine dobili na 10 godina pravo upravljanja lovištem.

"Napredujemo u svakom smislu, jer se povećava broj članova i simpatizera, među kojima je veliki broj mladih", naveo je Kraljević.

On je dodao da je, sve što vlaseničko Udruženje lovaca radi, rade u skladu sa Zakonom, da njegovi članovi čuvaju lovište na najbolji način i grade što više objekata.

"Najbitnije je sačuvati fond divljači, odstrijeliti predatore, a da se plemenite životinje sačuvaju", naglasio je Kraljević.

Kraljević je najavio Sabor lovaca koji će biti održan tokom godine na "Igrištima",na koji će biti pozvano više od 1.000 lovaca.

Predsjednik Lovačkog udruženja "Zlatibor" iz Čajetine Mile Pantović rekao je da se u Vlasenici osjeća kao domaćin, jer su pobratimi sa ovim udruženjem koje potencira na lovnom turizmu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana