Традиционално ловачко вече у Власеници окупило 450 учесника

Срна
Foto: Срна

Традиционално ловачко вече у организацији Ловачког удружења "Игришта" окупило је око 450 ловаца из Власенице и побратимских удружења из Републике Српске и Србије.

Предсједник Ловачког удружења "Игришта" из Власенице Марко Тодоровић рекао је да је циљ овог окупљања првенствено дружење, али и сумирање резултата на крају ловне сезоне.

"Сваке године се пењемо за степеницу више, јер смо доста улагали у ловно - техничке објекте, узгој и заштиту дивљачи, ловачке објекте, колибе и кућице. Надамо се да ћемо и у наредним годинама наставити узлазном путањом", изјавио је Тодоровић новинарима.

Тодоровић је захвалио свима који су заслужни за стабилност власеничког удружења, општини Власеница, Ловачком савезу Српске, Влади Републике Српске, као и ресорном министарству, за које је истакао да испрати све пројекте и помогне у њиховој реализацији.

Секретар власеничког удружења Млађен Голић рекао је да је ловна сезона била изузетно успјешна и да су одстријелили 37 срндаћа и 44 дивље свиње, те да су и у комерцијалном лову остварили добре резултате.

Он је рекао да је у плану власеничких ловаца да на високој чеки одстријеле медвједа.

Голић је рекао да у власеничком удружењу имају 270 чланова, међу којима су и двије жене и 15 омладинаца, те 20 заслужних ловаца који имају више од 70 година.

Начелник општине Власеница Мирослав Краљевић рекао је да је Ловачко удружење "Игришта" једно од најбоље организованих у Републици Српској.

Краљевић, који је и предсједник Скупштине власеничког Ловачког удружења, рекао је да ово удружење постоји 14 година, те да су 2016. године добили на 10 година право управљања ловиштем.

"Напредујемо у сваком смислу, јер се повећава број чланова и симпатизера, међу којима је велики број младих", навео је Краљевић.

Он је додао да је, све што власеничко Удружење ловаца ради, раде у складу са Законом, да његови чланови чувају ловиште на најбољи начин и граде што више објеката.

"Најбитније је сачувати фонд дивљачи, одстријелити предаторе, а да се племените животиње сачувају", нагласио је Краљевић.

Краљевић је најавио Сабор ловаца који ће бити одржан током године на "Игриштима",на који ће бити позвано више од 1.000 ловаца.

Предсједник Ловачког удружења "Златибор" из Чајетине Миле Пантовић рекао је да се у Власеници осјећа као домаћин, јер су побратими са овим удружењем које потенцира на ловном туризму.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана