Srpčanin Vladimir Teinović darovao krv rekordni 137. put

D. J.
Srpčanin Vladimir Teinović darovao krv rekordni 137. put

SRBAC - Vladimir Teinović (65) iz Srpca darovao je krv rekordni 137. put na nedavnoj akciji srbačkog Crvenog krsta i tako postao davalac sa najvećim brojem darovanih doza dragocjene tečnosti u ovoj opštini.

Zbog godina starosti ovo mu je bilo posljednje učešće u akcijama dobrovoljnog davanja krvi, a njegov doprinos u spasavanju života i zdravlja ljudi ostaće zauvijek upamćen.

- Kroz sve ove godine Vladimir je pokazivao nesebičnu humanost i odazivao se na naše redovne akcije, ali i onda kada je zatrebala pomoć u hitnim situacijama na čemu mu odajemo veliko priznanje - rekao je sekretar Crvenog krsta Srbac Igor Jovičić.

Vladimir kaže da je krv počeo darovati kao srednjoškolac i do sada nije prestajao iako je već nekoliko godina u invalidskoj penziji jer je tri puta ranjavan.

- Zdravlje me poslužilo i bio sam u stanju da darujem ovu dragocjenu tečnost. Vaspitan sam da pomažem drugima i makar ne imao za osnovne životne namirnice uvijek ću se odazvati da nekome spasim život - kaže Vladimir.

Na području Srpca, po broju davanja krvi, izdvajaju se i Mehmed Junuzovski, koji je to učinio 135 puta te Nenad Grbić koji je rukav zavrnuo 100 puta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana