Српчанин Владимир Теиновић даровао крв рекордни 137. пут

Д. Ј.
Српчанин Владимир Теиновић даровао крв рекордни 137. пут

СРБАЦ - Владимир Теиновић (65) из Српца даровао је крв рекордни 137. пут на недавној акцији србачког Црвеног крста и тако постао давалац са највећим бројем дарованих доза драгоцјене течности у овој општини.

Због година старости ово му је било посљедње учешће у акцијама добровољног давања крви, а његов допринос у спасавању живота и здравља људи остаће заувијек упамћен.

- Кроз све ове године Владимир је показивао несебичну хуманост и одазивао се на наше редовне акције, али и онда када је затребала помоћ у хитним ситуацијама на чему му одајемо велико признање - рекао је секретар Црвеног крста Србац Игор Јовичић.

Владимир каже да је крв почео даровати као средњошколац и до сада није престајао иако је већ неколико година у инвалидској пензији јер је три пута рањаван.

- Здравље ме послужило и био сам у стању да дарујем ову драгоцјену течност. Васпитан сам да помажем другима и макар не имао за основне животне намирнице увијек ћу се одазвати да некоме спасим живот - каже Владимир.

На подручју Српца, по броју давања крви, издвајају се и Мехмед Јунузовски, који је то учинио 135 пута те Ненад Грбић који је рукав заврнуо 100 пута.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана