Srbačka područna škola dobila novi krov

D. J.
Srbačka područna škola dobila novi krov

SRBAC - Područna škola u Prijebljezima kod Srpca dobila je novi krov zahvaljujući projektu koji je realizovao Savjet mjesne zajednice u saradnji sa opštinom Srbac, školom i donatorima.

Predsjednik Savjeta Branko Jeftić kaže da je za zamjenu dotrajalog i postavljanje novog limenog krova uloženo oko 7.000 KM.

- Krov je oštećen i prokišnjava već duže vrijeme i nismo željeli da 12 učenika sa dvije učiteljice dočekaju zimu u dotrajalim prostorijama, zbog čega zahvaljujem svima koji su nam pomogli da ovu akciju uspješno završimo - rekao je Jeftić.

Direktorica OŠ “Dositej Obradović” iz Razboja Silvana Sekulić rekla je da su značajno poboljšani uslovi u područnom odjeljenju u Prijebljezima.

- Početkom godine je urađen novi pod, elektroinstalacija i osvjetljenje i postavljena nova stolarija, tako da će učionice biti mnogo uređenije i toplije - rekla je Sekulićeva.

Škola u Prijebljezima, koja je izgrađena prije gotovo pet decenija, duže vrijeme je bila u lošem stanju, a u posljednjih pet godina su pokrenute brojne aktivnosti da bi bila dovela u red. Uz finansijsku pomoć lokalne uprave i donacijama mještana i privatnih firmi saniran je mokri čvor i zbornica, uređena fasada, postavljene nove pločice, izgrađena nadstrešnica i nabavljena nova peć na drva.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana