Србачка подручна школа добила нови кров

Д. Ј.
Србачка подручна школа добила нови кров

СРБАЦ - Подручна школа у Пријебљезима код Српца добила је нови кров захваљујући пројекту који је реализовао Савјет мјесне заједнице у сарадњи са општином Србац, школом и донаторима.

Предсједник Савјета Бранко Јефтић каже да је за замјену дотрајалог и постављање новог лименог крова уложено око 7.000 КМ.

- Кров је оштећен и прокишњава већ дуже вријеме и нисмо жељели да 12 ученика са двије учитељице дочекају зиму у дотрајалим просторијама, због чега захваљујем свима који су нам помогли да ову акцију успјешно завршимо - рекао је Јефтић.

Директорица ОШ “Доситеј Обрадовић” из Разбоја Силвана Секулић рекла је да су значајно побољшани услови у подручном одјељењу у Пријебљезима.

- Почетком године је урађен нови под, електроинсталација и освјетљење и постављена нова столарија, тако да ће учионице бити много уређеније и топлије - рекла је Секулићева.

Школа у Пријебљезима, која је изграђена прије готово пет деценија, дуже вријеме је била у лошем стању, а у посљедњих пет година су покренуте бројне активности да би била довела у ред. Уз финансијску помоћ локалне управе и донацијама мјештана и приватних фирми саниран је мокри чвор и зборница, уређена фасада, постављене нове плочице, изграђена надстрешница и набављена нова пећ на дрва.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана