Sjećanje na Draženka Mihajlovića: Izgrađen put do spomen-obilježja

S. M.
Sjećanje na Draženka Mihajlovića: Izgrađen put do spomen-obilježja

ROGATICA - Godišnjici sjećanja na borca Draženka Mihajilovića, koji je prva ratna žrtva na području Rogatice, na svojevrstan način dalo je Šumsko gazdinstvo “Sjemeć”, koje je izgradilo put do spomen-obilježja na lokalitetu Rajslaze nadomak sela Seljani, koji je poginuo na tom mjestu 20. maja 1992. godine.

Rukovodilac Službe za praćenje i unapređenje proizvodnje u “Sjemeću” Nebojša Šubara rekao je da su izgradnjom šumskog kamionskog puta, dužine 1,5 kilometara, uz finansijski trošak od nešto više od 76.000 maraka,  postignuta dva cilja.

- U cjelini ili djelimično za eksploataciju otvorena su tri odjela niskih šuma na jednoj strani  i omogućen prilaz i vozilima do spomen-obilježja Draženku Mihajloviću na drugoj strani. To  je naš skroman doprinos čuvanju uspomene na hrabrog mladog borca koji je dao život u najboljim godinama čuvajući rodno selo, srpstvo i Republiku Srpsku - rekao je Šubara. 

Predsjednik Opštinske boračke organizacije Mišo Sokolović zahvalio je “Sjemeću” koji je izgradnjom puta do spomen-obilježja Mihajloviću omogućio da brže i lakše dođe do ovog mjesta pijeteta koje je već postalo  mjesto okupljanja ne samo mladih iz Seljana, nego iz cijele opštine, posebno školaraca.                                                            

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana