Сјећање на Драженка Михајловића: Изграђен пут до спомен-обиљежја

С. М.
Сјећање на Драженка Михајловића: Изграђен пут до спомен-обиљежја

РОГАТИЦА - Годишњици сјећања на борца Драженка Михајиловића, који је прва ратна жртва на подручју Рогатице, на својеврстан начин дало је Шумско газдинство “Сјемећ”, које је изградило пут до спомен-обиљежја на локалитету Рајслазе надомак села Сељани, који је погинуо на том мјесту 20. маја 1992. године.

Руководилац Службе за праћење и унапређење производње у “Сјемећу” Небојша Шубара рекао је да су изградњом шумског камионског пута, дужине 1,5 километара, уз финансијски трошак од нешто више од 76.000 марака,  постигнута два циља.

- У цјелини или дјелимично за експлоатацију отворена су три одјела ниских шума на једној страни  и омогућен прилаз и возилима до спомен-обиљежја Драженку Михајловићу на другој страни. То  је наш скроман допринос чувању успомене на храброг младог борца који је дао живот у најбољим годинама чувајући родно село, српство и Републику Српску - рекао је Шубара. 

Предсједник Општинске борачке организације Мишо Соколовић захвалио је “Сјемећу” који је изградњом пута до спомен-обиљежја Михајловићу омогућио да брже и лакше дође до овог мјеста пијетета које је већ постало  мјесто окупљања не само младих из Сељана, него из цијеле општине, посебно школараца.                                                            

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана